Vítejte na Giantmicrobes!

Žaludeční vřed
Žaludeční vřed
Helicobacter pylori
Stres a kořeněné jídlo byly dlouhá léta považovány za hlavní příčiny tvorby žaludečních vředů (což jsou poškození vnitřní epitelové vrstvy nebo sliznice žaludku).
V roce 1983 australští lékaři Barry Marshall a Robin Warren označili bakterii Helicobacter pylori jako původce vředového onemocnění. Lékařské instituce byly vůči tomuto tvrzení skeptické, dokud se ti samí doktoři neobětovali a bakterii sami nepozřeli, aby tím dokázali vyvolat zánět žaludku, který žaludeční vředy doprovází!
Vědci však stále věří, že faktory jako stres, strava a dědičnost, mají podíl na tvorbě vředů, neboť až 50 % populace je nakaženo bakterií H. pylori, zatímco jen malé procento lidí trpí vředy. Nicméně 90-95 % lidí s vředy na žaludku, jícnu a tenkém střevě v sobě má tuto bakterii, a pokud se jí zbaví, sníží procento opětovného výskytu vředu na méně než 10 % případů ročně.
Dobrá zpráva je, že dnes mohou být k léčbě tohoto bolestivého onemocnění, které každoročně postihuje milióny lidí, použita antibiotika. Špatná zpráva je, že stále neexistuje lék proti stresu – snad kromě dlouhých prázdnin někde na opačné straně zeměkoule!

Rozměr:
  výška:   15 cm (25 cm)
  šířka:      5 cm
  hloubka: 3 cm

Žaludeční vřed

Uvedené ceny jsou vč. DPH

Dostupnost: 12 ks

Žaludeční vřed
255,- Kč

Přihlášení proběhlo v pořádku.

Jste příhlášen jako Host.
Neplatné uživatelské jméno, nebo heslo.